Kuolinilmoitus

Mietitkö, miten laadit kuolinilmoituksen läheisellesi tai mitä sen julkaisussa tulee ottaa huomioon? Pohditko, onko perinteiselle sanomalehdessä julkaistulle kuolinilmoitukselle vaihtoehtoja?

Me katsomme apunasi ammattilaisina kuolinilmoituksen sisällön läpi, jotta vältät tyypilliset muoto- ja asiavirheet, jotka voivat jäädä harmittamaan jälkikäteen pitkäksikin aikaa.

Autamme sinua myös kuolinilmoituksen julkaisutavan, ajankohdan ja -paikan valinnassa sekä suunnittelemaan sisällön ja ulkoasun. Huolehdimme lisäksi tarvittaessa yhteydenpidosta median suuntaan eli teemme ilmoitustilavaraukset haluamistasi sanomalehdistä tai muusta mediasta.

Kuolinilmoituksen julkaiseminen lehdessä

Kuolinilmoitus voidaan julkaista joko ennen hautajaisia tai hautajaisten jälkeen joko painetussa sanomalehdessä, verkossa tai molemmissa. Sen julkaiseminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Vainaja on esimerkiksi voinut erikseen toivoa etukäteen, että hänen kuolemastaan ei tiedoteta mediassa.

Ennen hautajaisia julkaistava kuolinilmoitus voi toimia avoimena kutsuna saatto- tai siunaustilaisuuteen tai siinä voidaan vastaavasti kertoa, että hautajaiset järjestetään pienimuotoisesti perhepiirissä.

Kuolinilmoitusten julkaisemisella paikallisen sanomalehden sunnuntaipainoksessa on pitkät perinteet, mutta painetun ilmoituksen julkaiseminen ei ole välttämätöntä. Myös erilaiset muistosivustot ovat yleistyneet internetissä ja kuolinilmoitus on mahdollista julkaista myös pelkästään netissä.

Memoria sovellus

Memoria sovellus

Suunnittele hautajaiset

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä

Lue lisää hautajaisten suunnittelusta

Ohjeet hautajaisten järjestämiseen

Oppaasta löydät ohjeita ja hyviä käytäntöjä hautajaisten järjestäjälle suunnittelusta perunkirjoitukseen...

Lue lisää

Kuka hoitaa hautausjärjestelyt

Jollei vainaja ole eläessään nimenomaisesti toivonut tietyn henkilön huolehtivan hautausjärjestelyistään, lain mukaan hautausjärjestelyt hoitaa ensisi..

Lue lisää

Hautajaisten ennakkosuunnittelu

”Näin Minä Haluan”- mitä omaisten tulisi tietää hautausjärjestelyistäni - Korvaamaton apu hautausjärjestelyissä...

Lue lisää

Kaikki tuotteet ja palvelut

Suunnittele hautajaiset