Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky

Hautaustoimisto Orivedellä

Olemme tukenasi surun hetkellä. Kohtaamme asiakkaamme arvostavasti ja luotettavasti. Avullamme järjestät hautajaiset, jotka kuvastavat vainajan elämää, kuten tämä olisi halunnut. Palvelemme kaikissa hautajaisjärjestelyissä koko Pohjois-Pirkanmaan alueella.

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky

Keskustie 32, 35300 Orivesi

Puh. 050 590 3274

asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi Toimiston www sivut

Tervetuloa palveltavaksemme

Palvelumme Orivedellä

Hautakivinäyttely

Arkku- ja uurnanäyttely

Saattoauto tai oma kuljetuspalvelu

Perunkirjoituspalvelu

Oma kukkakauppa

Kumppani joka hoitaa pitopalvelua

Memoria-verkkopalvelu

Hautajaiset Orivedellä

Oriveden alueen kirkoissa on suositeltavaa käyttää kahvallisia arkkuja. Vanhan rakennustyylin mukaisesti kirkoissa on jyrkkiä portaita, joten arkun kantaminen kahvoista kantamalla on helpompaa kuin kantoliinoilla. Omaiset kantavat arkun kirkkoon ennen siunaustilaisuuden alkua. Siunaustilaisuuden jälkeen arkku kannetaan haudalle ja lasketaan hautaan. Ylileveä arkku mahtuu ainoastaan Oriveden kirkon vainajienn säilytystiloihin. Mikäli siunaus on jossakin muussa Oriveden alueen kirkossa arkun siirto tapahtuu ko. kirkkoon siunauspäivän aamuna.

Tuhkahautauksessa siunaustilaisuus on samanlainen kuin arkkuhautauksessakin. Siunaustilaisuuden jälkeen omaiset kantavat arkun takaisin ruumishuoneelle. Arkun siirto krematorioon tapahtuu yleensä ensimmäisenä arkipäivänä siunaustilaisuuden jälkeen. Käytämme pääsääntöisesti Jyväskylän krematoriota.

Oriveden seurakunnan kirkoissa on erilaisia käytäntöjä sanomakellojen soittamiseen liittyen. Eräjärven, Juupajoen ja Längelmäen kirkoissa soitetaan sanomakellot ajankohtana mikä sovitaan omaisten kanssa. Oriveden kirkossa on ollut käytäntönä, että sanomakellot soitetaan arkisin klo 10 alkaen kaikille viikon aikana ruumishuoneelle tuoduille vainajille

Oriveden seurakunta liittyy Lahden aluekeskusrekisteriin 1.2.2022. Aluekeskusrekisteristä tilataan sukuselvitysmuotoiset virkatodistukset Oriveden seurakunnan jäsenistä jo 19.1.2022 lähtien. Sukuselvitystä tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon.

Virkatodistuksen voi tilata verkossa, linkki löytyy seurakunnan ja aluekeskusrekisterin sivuilta. 

Sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen voit tilata myös puhelimitse Lahden aluekeskusrekisteristä  numerosta 044 7194 612 ma – pe klo 9 – 12.

Oriveden kirkko.
Oriveden kirkko.

Oriveden siunauskappelit

Alueella on viisi kirkkoa.

Oriveden kirkko

Eräjärven kirkko

Juupajoen kirkko

Korkeakosken kirkko, Suutarien kirkko eli Pikkukirkko

Längelmäen kirkko

memoria-ikoni

Oriveden hautausmaat

Alueella on neljä hautausmaata.

Näytä lisää

Hautausmaiden osoitteet

Oriveden hautausmaa

Keskustie 17 ja Särkäntie 5, 35300 Orivesi

Eräjärven hautausmaa

Eräjärventie 1592, 35220 Eräjärvi

Juupajoen hautausmaa

Kopsamontie 246, 35540 Juupajoki

Längelmäen hautausmaa

Längelmäen kirkkotie 565, 35480 Längelmäki

Muistotilaisuus Orivedellä

Alueelta löytyy mm. seurakunnan tiloja, joissa voi järjestää muistotilaisuuden. Alueella toimii myös pitopalveluita tarjoavia yrityksiä.

Yhteystiedot

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Ky

Keskustie 32, 35300 Orivesi

Puh. 050 590 3274

asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi Toimiston www sivut

MEMORIA VERKKOPALVELU

MEMORIA VERKKOPALVELU

Suunnittele hautajaiset

Aloita hautajaisten suunnittelu Memorian verkkopalvelussa, kun sinulle sopii. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä
Suunnittele hautajaiset