Itä-Helsingin Hautauspalvelu

Hautaustoimisto Helsingissä

Elämän palvelua surun kohdatessa. Autamme ja neuvomme asiakkaitamme kaikissa kuolinpesän hoitoon liittyvissä asioissa. Meillä on vahva osaaminen myös perunkirjoituksissa. ​Itä-Helsingin Hautauspalvelun toimistomme sijaitsee Herttoniemessä.

Itä-Helsingin hautauspalvelu

Hiihtäjäntie 1, 00810 Helsinki

Puh. 09 323 3770

info@hautauspalvelu.com Toimiston www sivut

Tervetuloa palveltavaksemme

Palvelumme Helsingissä

Hautakivinäyttely

Arkku- ja uurnanäyttely

Saattoauto tai oma kuljetuspalvelu

Perunkirjoituspalvelu

Kumppani joka hoitaa kukkakauppaa

Kumppani joka hoitaa pitopalvelua

Ajanvaraus netissä / ajanvarauskalenteri

Memoria-verkkopalvelu

Venekuljetukset tuhkan sirotteluun

Edunvalvontavaltuutus

Testamentti

Hautajaisten ennakkosuunnittelu

Vanhojen hautakivien kunnostus

Kuolinpesän pankki- ja virastoasiointi

Tilaisuuden käsiohjelmat ja esiintyjien varaukset

Kuolinilmoitukset

Ulkomaan kuljetukset

Hautajaiset Helsingissä

Helsingin alueella on totuttu eri uskontokuntien ja erilaisten vakaumuksien mukaisesti järjestämään hyvinkin erilaisia tilaisuuksia. Krematoriosäätiön tilat ovat kaikkien käytössä, ja seurakunta vuokraa kappeleita myös uskonnottomia tilaisuuksia varten.

Suuri kaupunki ja asukasmäärä vaikuttaa siihen, että aika tilaisuuden järjestämiseen voi venyä melko pitkälle. Siitä syystä hautajaisia järjestetään arkipäivinä ihan yhtälailla kuin lauantaisinkin. Sunnuntaisin siunaustilaisuus on mahdollista järjestää kirkossa.

Malmin hautausmaan kappeli.

Helsingin siunauskappelit

Helsingissä on viisi hautausmaata, joiden yhteydessä on kappeli.

Perinteikäs Malmin hautausmaa ja sen kolme kappelia: isoon mahtuu 90 henkilöä, itäiseen ja läntiseen mahtuu molempiin 45 henkilöä. Malmin kappelissa on myös krematorio. Hietaniemen hautausmaalla on Vanha kappeli (50 henkilöä), jonka ympärillä on Hietaniemen hautausmaan vanha osa. Hietaniemen uusi kappeli, johon mahtuu 240 henkilöä, sijaitsee lähellä presidenttien hautoja.

Helsingin hautausmaat

Helsingissä uusia arkkupaikkoja luovutetaan vain helsinkiläisille ja niitä on saatavilla Malmin, Honkanummen ja Östersundomin hautausmailla. Näiltä hautausmailta on saatavissa myös uurnahautapaikkoja. Tuhka voidaan haudata tai sirotella erilaisiin muistolehtopaikkoihin.

Kauniilla Leposaaren hautausmaalla on uusia uurnahautapaikkoja vain Kulosaaressa asuville. Muualla Helsingissä asuvan voi haudata Leposaareessa muistolehtoon, jolloin nimilaatan saa tilata yhteismuistomerkkiin.

 

Hietaniemen hautausmaalla vapautuu satunnaisesti uurnahautapaikkoja. Sen sijaan muistolehtopaikkoja Hietaniemestä on saatavilla. Hietaniemessä sijaitsevat myös Veteraanialue sekä Karjalaisten alue. 

Honkanummen hautausmaalla on varattu kortteli tunnuksettomia hautoja varten.

Maunulan uurnalehtoon haudataan vain tuhkattuja vainajia eli haudataan joko uurna tai tuhka ilman uurnaa. Uurnalehdosta on saatavilla eri tyyppisiä sukuhautoja sekä sirottelu- tai muistolehtohautapaikkoja.

Kallion kirkossa on uurnaholvi, jonne voidaan haudata helsinkiläisiä seurakuntien jäseniä. Tuhka voidaan haudata uurnassa holvin hyllylle tai suoraan kalliohautaan ilman uurnaa.

Tuhkatun vainajan hautaustavat Helsingissä ovat hautaus sukuhautapaikkaan, johon tilataan hautakivi ja voidaan haudata muita perheenjäseniä. Hallinta-aika hautaan on 25 vuotta. Omaiset voivat olla mukana uurnan hautauksessa.

Muistolehtopaikkaan haudataan tuhka ilman uurnaa. Usein näillä paikoilla on myös yhteismuistomerkki, johon lisätään pieni nimilaatta, jossa ovat haudattavan tiedot.

Paikasta riippuen omaiset voivat päästä mukaan tuhkan hautaukseen. Kuitenkin on myös paikkoja, joissa omaiset eivät voi olla läsnä, vaan seurakunnan työntekijä hoitaa hautauksen.

Tuhkan voi myös haudata sirottelualueelle. Silloin tuhka sirotellaan kyseiselle hauta-alueelle. Osassa näistä alueista on yhteismuistomerkki nimilaattaa varten.  Jos yhteismuistomerkkiä ei ole, kyseessä on ns. anonyymi paikka. Näiden paikkojen osalta on myös vaihtelevuutta, saavatko omaiset olla läsnä vai suorittaako sirottelun hautausmaan työntekijä.

Muistotilaisuus kauniissa tilassa Helsingissä.

Muistotilaisuus Helsingissä

Suosittuja paikkoja muistotilaisuuden järjestämiseen ovat Malmin hautausmaan lähellä olevat Memorijuhlasalit sekä Pihlajasali. Puotilan kartano, Ravintola Wanha Mylly, Viikin kartano ovat myös paljon käytettyjä tiloja. Ravintolakoulu Perho, Hietanimessä Kahvila Hiezu, Ravintola Mestaritalli esimerkkeinä.

Seurakunnan tilat ovat yleensä kirkkojen yhteydessä ja niiden saleissa järjestetään paljon muistotilaisuuksia. Sinne voitte tilata kauttamme tarjoilut pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Juhla Mintuilta tai järjestää itse kahvituksen ja ruokailun.

Yrityksemme

Johanna ja Juha Muurimäelle Memoria on perhe, jota ilman ei tulisi toimeen. Memorian avulla he voivat kehittää toimintaansa ja mukautua asiakkaidensa toimintapoihin. Näin on mahdollista tarjota jokaiselle parasta, henkilökohtaista palvelua.

Johanna Muurimäen taustalla on sukupolvien ketju hautausalalla. Hänen isoisoisänsä perusti aikanaan Juvalle arkkuliikkeen muun liiketoiminnan oheen. Isoisä Eero Pulliainen perusti vuonna 1948 oikean hautaustoimiston, jossa palveluita alettiin kehittää lähemmäs nykyisen tyylistä hautaustoimistoa.

Johannan vanhemmat muuttivat vain 18-vuotiaina Kotkaan, jossa oli hautaustoimisto myytävänä. Isän odottamaton kuolema vain 29-vuotiaana jätti Helena-äidin huolehtimaan yksin yrityksen toiminnasta. Kun tyttäret täyttivät 18 vuotta ja saivat ajokortit, myös he pääsivät osallistumaan yrityksen toimintaan.

Tuolloin opeteltiin tekemään kaikkea arkun verhoilusta ja vainajan kuljetuksesta, pitopalvelun ja kukkakaupan pyörittämiseen. Kaikki nämä olivat omaa liiketoimintaa.

Kotkasta siirryttiin Helsinkiin, jossa Helena perusti Itä-Helsingin Hautauspalvelun vuonna 1991 ja vuonna 1996 Johanna siirtyi yritykseen. Helena jäi pois yrityksen toiminnasta 2000-luvun puolivälissä ja Johanna jatkoi toimintaa yksin. 

Yhteystiedot

Itä-Helsingin hautauspalvelu

Hiihtäjäntie 1, 00810 Helsinki

Puh. 09 323 3770

info@hautauspalvelu.com Toimiston www sivut

MEMORIA VERKKOPALVELU

MEMORIA VERKKOPALVELU

Suunnittele hautajaiset

Aloita hautajaisten suunnittelu Memorian verkkopalvelussa, kun sinulle sopii. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä
Suunnittele hautajaiset