Jokelan Hautaustoimisto

Hautaustoimisto Rovaniemi

Surun kohdatessa ammattilaisen järjestelyapu on tarpeen. Autamme ja hoidamme puolestasi hautajaisiin ja kuolinpesään liittyvät järjestelyt Rovaniemellä. Palvelemme surun keskellä ammattitaitoisesti vainajaa ja surevia omaisia kunnioittaen.

Jokelan Hautaustoimisto Oy Rovaniemi

Ruokasenkatu 6, 96200 Rovaniemi

Puh. 016 312 616

info@jokelanhautaustoimisto.fi Toimiston www sivut

Tervetuloa palveltavaksemme

Palvelumme Rovaniemellä

Hautakivinäyttely

Arkku- ja uurnanäyttely

Saattoauto tai oma kuljetuspalvelu

Perunkirjoituspalvelu

Kumppani joka hoitaa kukkakauppaa

Oma pitopalvelu

Ajanvaraus netissä / ajanvarauskalenteri

Memoria-verkkopalvelu

Kuolinpesän pankkiasioiden hoitaminen

Perinnönjako, testamentit, edunvalvontavaltakirjat

Hautajaiset Rovaniemellä

Vanhan hautapaikan käytön yhteydessä vaaditaan usein lupaa hautaan ensin haudatun vainajan kaikilta jälkeläisiltä silloin, kun hautaan aiotaan haudata esimerkiksi jonkun jälkeläisen puoliso ennen itse jälkeläistä.

Myös hautamuistomerkkien mittojen kanssa tulee olla erityisen huolellinen, sillä lupaa muistomerkin asentamiselle ei saa, mikäli ehdotettu muistomerkki on liian suuri hautausmaiden käyttösuunnitelmassa ilmoitettuihin mittoihin nähden.

Tavivaaran siunauskappeli.
Tavivaaran siunauskappeli.

Rovaniemen siunauskappelit

Hautaan siunaamiset Rovaniemellä toimitetaan useimmin Viirinkankaan siunauskappelissa tai Tavivaaran siunauskappelissa. Viirinkankaan siunauskappeliin Viirinkankaalla, Eteläkeskuksen lähellä, mahtuu 170 henkeä. Viirinkankaan siunauskappeli on perinteikäs siunaustilaisuuksien paikka Rovaniemellä, jota koristaa useiden paikkakunnan liikkeenharjoittajien lahjoittama mosaiikkityö alttaritauluna.

Tavivaaran siunauskappeli on valmistunut vuonna 2002 ja pitää sisällään kaksi kappelisalia, ison ja pienen. Isoon saliin mahtuu 179 henkeä ja pieneen saliin  30 henkeä. Molemmat salit saavat luonnonvaloa sekä ikkunoista että kattoikkunoista. Alttareita koristavat kauniit tekstiilityöt.

Hautausmaiden yhteydessä kappeleita on myös Ounasjoki- ja Kemijokivarressa, Sinetän, Meltauksen ja Maijasen sekä Viirin kappelit, Sodankyläntien suunnassa Jouttikeron kappeli ja Alakemijoella Muurolan kappeli, joka tosin ei sijaitse hautausmaan lähellä. Jokaisessa kappelissa on omanlaisensa, alueen asukkaille tärkeä tunnelma.

memoria-ikoni

Rovaniemen hautausmaat

Rovaniemen erityispiirre ovat lukuisat hautausmaat, joista 12 on hautauskäytössä. 

Vanhimmat, I ja II hautausmaa, ovat käytännössä museoita, III ja IV hautausmaa Viirinkankaalla Väylätien varrella taas kohtuullisen vanhat mutta käytössä olevat keskusta-alueen hautausmaat. Tavivaaran hautausmaa on nykyisin seurakunnan päähautausmaa, mutta mm. jokivarsille ja valtatien varteen sijoittuvilla pienemmillä hautausmaillakin on vuosittain keskimäärin ehkä 10 hautausta/hautausmaa. Kolmannelle hautausmaalle erikoispiirteitä antavat vakaumuksensa puolesta 1917-18 kaatuneiden muistomerkki ja espanjantautiin kuolleiden rajamiesten muistopyramidi. IV hautausmaalta löytyy jopa neuvostosotilaiden muistomerkki. Eri uskontokunnista etenkin ortodoksisen kirkon toimituksia järjestetään useinkin, eniten heidän omassa kirkossaan, vaikka hautapaikat löytyvätkin ev. lut. seurakunnan hautausmailta. Myös muiden uskontokuntien hautajaisia voidaan viettää ev. lut. seurakunnan tiloissa, mutta uskonnottomille hautajaisille tilaa pitää tiedustella muualta.

Jokelan hautaustoimisto.

Muistotilaisuus Rovaiemellä

Rovaniemi poltettiin lähes kokonaan syksyllä 1944. Tuholta on säästynyt suosituksi juhlapaikaksi nykyisin muodostunut Alaruokasen talo. Myös heti sotien jälkeen valmistuneita hirsisiä rakennuksia on juhlapaikkoina, mm. Niemelän talo Viirinkankaalla. Muistotilaisuuksia pidetään kuitenkin eniten seurakunnan tiloissa, vastikään remontoiduissa Seurakuntakeskuksessa ja samassa pihapiirissä sijaitsevalla, niin ikään remontoidulla Seurakuntakodilla. Lisäksi seurakunnan kappeleissa on seurakuntasalit Korkalovaarassa, Ounasrinteellä ja Aapakirkolla. Isoihin tilaisuuksiin suosittelisimme Seurakuntakeskusta tai Korkalovaaraa, intiimimpiin tilaisuuksiin esimerkiksi Niemelän taloa.

Yrityksemme

Jokelan Hautaustoimisto sai alkunsa vuosien 1922-23 vaihteessa, kun virastaan virheellisin perustein irtisanottu poliisi Pekka Aapo Jokela (1890-1975) ilmoitti mm. 27.1.1923 Rovaniemi-lehdessä avanneensa Ruumisarkku- ja Huonekaluliikkeen “omassa talossa, säästöpankin vieressä”. Pekka Aapo oli saanut puusepän opin isältään, Pekka Mikonpoika Jokelalta (k. 1927), joka oli tullut Kittilän Könkäältä Rovaniemelle ja nainut vanhan rovaniemeläisen talon, Alaruokasen, tyttären. Koko historia on kerrottu Jokelan Hautaustoimiston historiateoksessa Sadan vuoden saattomatka (Väyläkirjat 2023).

Pitkän työuran hautaustoimistossa teki perustajien lisäksi heidän tyttärensä Hilkka Jokela (1917-2007), joka hoiti liikettä ensin liikkeenhoitajana ja sitten liikkeenharjoittajana vuodet 1947 – 1987, yhteensä 40 vuotta. Hilkka-tädin jälkeen vetovastuun liikkeestä ottivat hänen veljenpoikansa Veli-Matti Jokela (1953-2008) ja Veli-Matin vaimo Tarja Jokela. Veli-Matti Jokela oli aloittanut hautaustoimistossa jo koululaisena ja siirtynyt myöhemmin opettajan ammatistaan hautaustoimiston liikkeenhoitajaksi 1984 – suoraan lukuvuoden päättäjäisistä. Nykyään – Veli-Matin 4.6.2008 tapahtuneen kuoleman jälkeen – yritystä Tarjan kanssa hoitaa Veli-Matin ja Tarjan poika Ville-Pekka Jokela, 4. sukupolven edustaja. Ville-Pekallakin on takanaan jo 30 vuotta hautausalalla, kun hän päätyi arkkujen sisustamisen lisäksi myös isänsä avustajaksi vainajankuljetukseen jo alkuvuodesta 1992.

Tuossa omassa talossa yritys toimi 1923 alkaen aina Rovaniemen hävitykseen asti 1944, evakosta palattua 1945 kaikki oli tietysti rakennettava uudestaan ja uusi talo nousi samalle paikalle Pekankatu 10:een. Siinä oltiin 1980-luvun puoliväliin, jolloin tontti myytiin nykyisen Sampokeskuksen paikaksi ja yritys siirtyi Valtakadulle. Valtakadulla oltiin reilut kymmenen vuotta kahdessa eri osoitteessa, tuona aikana autoja pidettiin Yhdyspankin talon kellarissa autohallissa.

Yhteystiedot

Jokelan Hautaustoimisto Oy Rovaniemi

Ruokasenkatu 6, 96200 Rovaniemi

Puh. 016 312 616

info@jokelanhautaustoimisto.fi Toimiston www sivut
Ville-Pekka Jokela.

Ville-Pekka Jokela

Toimitusjohtaja

ville-pekka.jokela@jokelanhautaustoimisto.fi 040 522 0552
Tarja Jokela.

Tarja Jokela

Hallituksen puheenjohtaja

tarja.jokela@jokelanhautaustoimisto.fi 0400 651 253

MEMORIA VERKKOPALVELU

MEMORIA VERKKOPALVELU

Suunnittele hautajaiset

Aloita hautajaisten suunnittelu Memorian verkkopalvelussa, kun sinulle sopii. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä
Suunnittele hautajaiset