Ähtärin Hautaustoimisto ja Kukkasitomo Oy

Hautaustoimisto Ähtärissä

Olemme tukenasi surun hetkellä. Kohtaamme asiakkaamme arvostavasti ja luotettavasti. Avullamme järjestät hautajaiset, jotka kuvastavat vainajan elämää, kuten tämä olisi halunnut. Palvelemme kaikissa hautajaisjärjestelyissä koko Etelä-Pohjanmaan alueella.

Ähtärin Hautaustoimisto ja Kukkasitomo Oy

Ostolantie 12, sisäpiha, 63700 Ähtäri

Puh. 040 631 1006

asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi Toimiston www sivut

Tervetuloa palveltavaksemme

Palvelumme Ähtärissä

Hautakivinäyttely

Arkku- ja uurnanäyttely

Arkkumallit (pienet arkut)

Saattoauto tai oma kuljetuspalvelu

Perunkirjoituspalvelu

Oma kukkakauppa

Kumppani joka hoitaa pitopalvelua

Memoria-verkkopalvelu

Hautajaisjärjestelyt Ähtärissä

Hautausjärjestelyt voi aloittaa heti, kun tieto kuolemasta on saatu. Vainaja voidaan siirtää vasta kun hautauslupa on saatu. Hautauslupa voi tulla myös hautaustoimiston mukana. Hautausluvan kirjoittaa lääkäri, joka toteaa kuoleman tapahtuneeksi. Ilman hautauslupaa, vainajaa ei voida siirtää seurakunnan vainajien säilytystilaan eli ruumishuoneelle.

Ähtärin siunauskappeli.

Ähtärin siunauskappelit

Ähtärin kirkossa ja siunauskappelissa on suositeltavaa käyttää kahvallisia arkkuja. Vanhan rakennustyylin mukaisesti kirkossa ja siunauskappelissa on jyrkkiä portaita. Kirkossa on pitkä käytävä, joten arkun kantaminen kahvoista kantamalla on helpompaa kuin kantoliinoilla. Omaiset kantavat arkun kirkkoon ennen siunaustilaisuuden alkua. Siunaustilaisuuden jälkeen arkku kannetaan haudalle ja lasketaan hautaan.

Tuhkahautauksessa siunaustilaisuus on samanlainen kuin arkkuhautauksessakin. Siunaustilaisuuden jälkeen omaiset kantavat arkun takaisin ruumishuoneelle. Arkun siirto krematorioon tapahtuu yleensä ensimmäisenä arkipäivänä siunaustilaisuuden jälkeen. Käytämme pääsääntöisesti Seinäjoen krematoriota.

Tarkemmat tiedot ja varaukset Ähtärin seurakunnan palvelukeskuksesta 050 579 0020, avoinna ma klo 9-15.30 ja to klo 9-15.30. 

Kirkon ja siunauskappelin pihapiirissä on iso parkkialue.

Tarkemmat tiedot ja varaukset Ähtärin seurakunnan palvelukeskuksesta 050 579 0020, avoinna ma klo 9-15.30 ja to klo 9-15.30.

Ähtärin kirkko

Siunauskappeli (kirkon pihapiirissä)

memoria-ikoni

Ähtärin hautausmaat

Hautausmaa Ähtäri

Kirkkotie 3, 63700 Ähtäri

Hautausmaa sijaitsee kirkon ja siunauskappelin vieressä. Kirkkoaukiota reunustavat pitäjänmakasiini, kirkkoveneille rakennettu venekatos sekä hautausmaalla oleva arkkitehti Touko Saaren piirtämä siunauskappeli vuodelta 1963.

Hautausmaan yhteydessä on erillinen uurnahautausmaa, jossa on myös tuhkauurnien muistolehto.

Näytä lisää

Hautausmaiden osoitteet

Ähtärin hautausmaa

Kirkkotie 3, 63700 Ähtäri

Ähtärin siunauskappeli.
Ähtärin siunauskappeli.

Muistotilaisuus Ähtärissä

Seurakuntakeskus
Keskuskuja 3, 63700 Ähtäri

Ähtärin seurakuntakeskus sijaitsee parin kilometrin päässä kirkosta, Ähtärin keskustassa. 

Istumapaikkoja on korkeammalla puolella isossa salissa 110 henkilölle ja matalalla puolella (pappilan vanha navetta) 50 henkilölle.

Seurakuntakeskuksessa on kaksi salia ja kahvio, joita voidaan vuokrata erilaisten tilaisuuksien ja perhejuhlien järjestämistä varten. Molemmat salit voidaan jakaa kahteen osaan, jolloin ne soveltuvat myös pienempiin tilaisuuksiin.

Yrityksemme

Timo Virtaselle ja Marjo Karilaiselle tärkeintä on asiakkaan toiveiden täyttäminen – mitä asiakas haluaa, se järjestetään. Heille yrittäjyys ei ole työtä vaan elämäntapa.

Ähtärin Hautaustoimisto ja Kukkasitomo Oy:n ja Orivedellä sijaitsevan Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Lund Oy:n omistavat sisarukset Timo Virtanen ja Marjo Karilainen ovat kauppiaita neljännessä polvessa, sekä äidin että isän puolelta. “Olemme kasvaneet kaupan takahuoneessa. Pienenä meidät nostettiin pahvilaatikkoon, koska se oli turvallinen paikka leikkiä. Emme me ajattele tätä työnä, tämä on elämäntapa.”

Työn tekemiseen motivoi ihmisten kanssa tekemisissä oleminen. “Saa palvella ihmisiä ja saada onnistumisia. On palkitsevaa, kun on joskus tehnyt jonkun kanssa yhteistyötä ja tämä tulee moikkaamaan kaupungilla.” Sisarusten palvelutavassa keskeistä on asiakkaan toiveiden täyttäminen. “Hyvä esimerkki oli se, kun joku tuli kysymään, onko meillä soutuveneitä. Ei ollut, mutta järjestimme sellaisen.”

Timo osti ensimmäisen hautaustoimistonsa, kun tarvitsi harjoittelupaikkaa puutarha-alan opintoihinsa. “Meillä oli puutarhamyymälä, kukkakauppa, hautaustoimisto, pitopalvelu, kulta- ja kellosepänpalvelut, kaikki. Meiltä sai kaiken kummilusikasta arkkuun. Sloganimme oli ‘hyvän palvelun Virtaset’.”

Haastavimpana sisarukset kokevat tarpeen kehittyä jatkuvasti. Kehittymisen tukena on kuitenkin Memoria, jonka avulla mahdollistuvat suuremmatkin uudistukset. “Työssämme haasteena on uuden luominen. Hautaustoimisto ei ole pysähtynyt paikka, vaan täällä mennään aina eteenpäin. Se on positiivinen haaste.”

Yhteystiedot

Ähtärin Hautaustoimisto ja Kukkasitomo Oy

Ostolantie 12, sisäpiha, 63700 Ähtäri

Puh. 040 631 1006

asiakaspalvelu@hautaustoimisto.fi Toimiston www sivut

MEMORIA VERKKOPALVELU

MEMORIA VERKKOPALVELU

Suunnittele hautajaiset

Aloita hautajaisten suunnittelu Memorian verkkopalvelussa, kun sinulle sopii. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä
Suunnittele hautajaiset