Hautajaisten järjestäminen

Hautauspalveluita perheiltä perheille, sukupolvelta toiselle

Yli 50 kotimaisen perinteikkään perheyrityksen muodostama Memoria on valtakunnallisesti koko Suomessa – ja nyt myös verkossa – toimiva hautauspalvelu.

Kun surusta tulee osa elämää, olemme luotettu neuvonantajasi, hautajaisten järjestäjä ja asioidenhoitajasi, johon voit turvautua kaikissa hautaamiseen ja hautajaisten suunnitteluun sekä järjestämiseen liittyvissä asioissa.

Me memorialaiset palvelemme sinua henkilökohtaisesti, korkeimmalla ammattitaidolla ja yksilöllisiä toiveitasi kuunnellen.

Tutustu palveluihimme alla.


Hautajaisten järjestämisen palvelut

Hautajaisten suunnittelu

Hautajaisten suunnittelu

Voit suunnitella ja tilata hautajaiset etänä nettisivuillamme suunnittelusovelluksessa tai aloittaa suunnittelun yhdessä kanssamme.

Lue lisää
Hautaaminen

Arkut ja hautaaminen

Hoidamme pieteetillä kaikki hautaamiseen ja hautajaisiin liittyvät järjestelyt. Saat meiltä mm. kuljetukset, arkut, uurnat, kukat ja adressit.

Lue lisää
Muistotilaisuus

Vainajan muistotilaisuus

Autamme sinua järjestämään muistojuhlan, jossa eletty elämä on läsnä sellaisena kuin toivot – yhdessä paikkakuntasi parhaiden toimijoiden kanssa.

Lue lisää
Perunkirjoitus

Perunkirjoitus ja jäämistöoikeus

Teemme perunkirjoitukset oikein, määrämuotoisena ja ajallaan laadittuina sekä neuvomme ja autamme kuolinpesän asioiden hoidossa.

Lue lisää
Haudan somistus

Hautakivi ja haudan somistus

Meiltä hankit hautakivien lisäksi hautalyhdyt, muistoesineet ja kukat, joilla somistat haudan persoonalliseksi. Kunnostamme myös vanhat hautakivet.

Lue lisää
Ennakkosopimus

Näin minä haluan -vihko

Hautajaisista on usein vaikea puhua ennakkoon läheisten kanssa. Näin minä haluan -vihkoon voit kirjata toiveesi omien hautajaistesi järjestelyiksi.

Lue lisää

Mietitkö, mitä hautajaiset maksavat tai miten hautajaiset suunnitellaan?

Tutustu hautajaisten suunnittelusovellukseen, joka opastaa sinua vaihe vaiheelta suunnittelemaan hautajaiset ja auttaa valitsemaan sopivat tuotteet ja palvelut. Sovelluksessa voit tutkia kaikessa rauhassa, millaisia vaihtoehtoja sinulla on valittavana eri paikkakunnilla ja hintojamme. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan haluaamasi Memoria-toimistoon.

Hautauspalvelu Memoria

Memoria sovellus

Memoria sovellus

Suunnittele hautajaiset

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä
Memoria ikoni

1. Hautauslupa

Ennen hautaan siunaamista tarvitaan hautauslupa. Kuoleman todennut lääkäri kirjoittaa kuolintodistuksen ja antaa tämän jälkeen hautausluvan hautauksesta huolehtivalle lähiomaiselle. Hautauslupa toimitetaan tämän jälkeen seurakunnalle. Hautaan siunaaminen voidaan toimittaa  jo viikon kuluessa kuolemasta.

2. Hautapaikka ja siunauspaikka

Jokaisella on oikeus hautapaikkaan oman kunnan hautausmaalla eikä siihen tarvita seurakunnan jäsenyyttä. Jos suvun hallinnassa on hautapaikka sen käyttämisestä voi sopia hautaustoimiston kanssa. Hautaustoimistosta ja seurakunnilta saa lisätietoa hautapaikoista. Jos hautapaikka on muu kuin oman seurakunnan hautausmaa, ota yhteyttä kyseisen seurakunnan kirkkoherranvirastoon. 

Hautajaisjärjestelyjen suunnittelu on hyvä aloittaa ennen hautausluvan saamista sopimalla järjestelyistä seurakunnan kanssa ja ottamalla yhteyttä oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon.  Seurakunnan kanssa sovitaan siunaustilaisuus, varataan pappi ja kanttori. Siunaustilaisuus voidaan toimittaa hautausmaan siunauskappelissa, kirkossa tai hautapaikalla.

3. Vainajan kuljetus

Memoria-hautaustoimistot hoitavat kaikki vainajan kuljetukset korkealla ammattitaidolla, vainajan ja omaiset hienotunteisesti kohdaten. Käytössämme on edustavat, tarkoituksenmukaiset ja siistit autot.

Vainaja tarvitsee aina viimeisen kuljetuksen. Hoidamme vainajan siirrosta sairaalasta tai kotoa siunaus-, hautaus- tai tuhkauspaikkaan. Huolehdimme myös kaikista kansainvälisistä kotiutuksista.

Puemme vainajan hautausta varten joko tämän omiin vaatteisiin tai erikseen vainajalle suunniteltuihin vaatteisiin. Kuljetamme myös kauttamme hankkimasi kukat ja koristeet saatto- tai siunaustilaisuuteen ja haudalle sekä asettelemme paikoilleen.

Omaiset voivat olla mukana kuljetuksessa, ja voimme ajaa matkalla muistokierroksen kotipihan tai muun tärkeän paikan kautta.

Hankkiessasi Memorian kautta hautajaiskukat ja -koristeet, kuljetamme myös ne saatto- tai siunaustilaisuuteen ja haudalle sekä asettelemme koristeet toiveittesi mukaisesti.

4. Hautaustavan valinta: arkkuhautaus vai tuhkaus

Omaisten tehtäväksi jää hautaustavan valitseminen. Hautaustavan valintaan voivat vaikuttaa vainajan tahto ja käytännön syyt. Oli kyseessä sitten arkkuhautaus tai tuhkaus, hautaamista varten tarvitaan aina arkku. Tuhkaukseen tarvitaan lisäksi myös uurna. 

Perinteinen arkkuhautaus tarkoittaa vainajan hautaamista seurakunnan hautausmaalle. Jokaisella on oikeus hautapaikkaan kotipaikkakunnallaan. 

Arkkuhautauksessa arkku kannetaan ulos kirkosta tai kappelista ja silloin tarvitaan arkunkantajia. Lähiomaiset ovat yleensä arkun kantajia. Tarvittaessa  kantajia on saatavilla myös Memorian kautta.  

Tuhkaus on hautaustapana yleisempi kuin arkkuhautaus. Se on kustannuksiltaan arkkuhautausta edullisempi ja myös ekologisempi vaihtoehto. Uurnalle on mahdollista hankkia uusi hautapaikka tai haudata se sukuhautaan. Tuhka voidaan myös haudata hautausmaan muistolehtoon.  

Siunaus- ja saattotilaisuudet ovat molemmissa hautaustavoissa samanlaiset.

5. Arkku ja uurna

Hautaamista varten tarvitaan aina arkku ja tuhkahautaukseen lisäksi uurna. Hautaustavalla ei ole merkitystä arkkua valittaessa, koska arkun käyttötarkoitus on aina sama: arkku on viimeinen vaate, joka edustaa vainajaa hautajaistilaisuudessa.

Arkku on hautajaisissa näkyvässä roolissa, joten sen valitseminen on monille tärkeä osa hautajaisjärjestelyjä ja monesti ensimmäinen hoidettava asia. Huolella valittu arkku kuvastaa vainajaa ja tämän elämää sekä kunnioittaa tämän muistoa.

Meiltä löydät kauniit ja laadukkaat suomalaiset ruumisarkut läheisesi hautajaisiin. Valikoimaamme kuuluu jalopuisia ja kangasverhoiltuja arkkuja. Useimpiin arkkumalleihin on saatavilla myös yhteensopiva uurna. Kaikki valikoimissa olevat arkut soveltuvat sekä maahautaukseen että tuhkaukseen. Mikäli vainaja tuhkataan, tarvitaan arkun lisäksi uurna. Valikoimastamme löytyy yhteensopivia arkkuja ja uurnia.

6. Arkkuun valmistelu – vaatetuksen valinta

Vainaja voidaan pukea arkkuun tarkoitusta varten suunniteltuun vaatteeseen tai hänen omiin vaatteisiinsa, kuten juhlapukuun, lempi arkiasuun tai yöpukuun. Asun voi valita vapaasti vainajan tai läheisen toiveen mukaisesti.

Useimmiten omaiset valitsevat vainajalle klassisen kauniin arkkuvaatetuksen, johon kuuluu valkoinen koko vartalon peittävä pitkä paita sekä valkoiset sukat. Yksinkertaisen juhlava ja rauhallinen asuvaihtoehto on saatavilla jokaisesta Memoria-toimistosta.

Arkkuun pukemisen tekevät Memoria-toimistoissa luotettavat ja ammattitaitoiset tekijät. Huolehdimme jokaisesta meille uskotusta vainajasta hienotunteisesti, elettyä elämää suuresti kunnioittaen.

Arkkuvaatteidemme hinnat sisältävät vainajan pukemisen. Kun vainaja halutaan pukea omiin vaatteisiin, perimme palvelusta pienen lisämaksun.

Tutustu vainajan vaatetukseen ja hintoihin Memoria-hautajaisten suunnittelusivulla tai ota yhteyttä Memoria-toimistoon ja kerro meille toiveistasi. Teemme parhaamme toteuttaaksemme toiveesi.

7. Hautajaisten kukat

Hautajaisissa arkku tavallisesti koristellaan vainajasta tai tämän elämästä kertovilla kukilla. Muistotilaisuudessa kukat tuovat juhlavaa tunnelmaa ja persoonaa juhlatilaan. Hautajaiskukkien valinnassa kuunnellaan toiveitasi ja huomioidaan esimerkiksi vainajan mieltymykset. Kukat voivat olla esimerkiksi vainajan lempikukkia tai lempiväriä. Kauttamme varmistat siunaus- ja muistotilaisuuteesi laadukkaat arkunkoristeet, hautakimput ja kukkalaitteet, jotka viimeistelevät juhlavan tilaisuuden.

Suunnittele hautajaiset