Arkku ja uurna

Kauniit arkut ja uurnat kohtuulliseen hintaan

Hautaamista varten tarvitaan aina arkku ja tuhkahautaukseen lisäksi uurna. Hautaustavalla ei ole merkitystä arkkua valittaessa, koska arkun käyttötarkoitus on aina sama: arkku on viimeinen vaate, joka edustaa vainajaa hautajaistilaisuudessa.

Memorialta saat kauniit ja laadukkaat arkut ja uurnat kohtuulliseen hintaan. Tarjoamme asiakkaillemme vain tarkkaan valikoituja, laadukkaita ja huolella viimeisteltyjä tuotteita. Päädyitpä siis mihin tahansa vaihtoehtoon, se on varmasti edustava valinta läheisesi hautajaisiin.

Voit valita sopivan arkun useista eri tyyleistä. Useimpiin arkkumalleihin on saatavilla myös yhteensopiva uurna. Kaikki valikoimissa olevat arkut soveltuvat sekä maahautaukseen että tuhkaukseen. Myymme sekä kangasverhoiltuja arkkuja että massiivipuisia arkkuja.

Tutustu arkku- ja uurnamalleihin ja hintoihin hautajaisten suunnittelusovelluksessa. Voit myös ottaa yhteyttä paikalliseen Memoria-toimistoon. Me autamme sinua sopivan arkun ja uurnan valinnassa.

Arkut

Arkku solmusäde 7a valkoinen.

Solmusäde 7A

Perinteikäs suomalainen arkku valkoista puuvillaa. Kannen poikki kulkevat yhteen sidotut säteet kuin elämän langat.

Arkku kansisäde valkoinen.

Kansisäde (valkoinen 1)

Puhtaan valkea arkku on todellinen arkkuverhoilijan taidonnäyte. Kantta tasaisesti somistavat säteet vekitetään käsin. Tyylikäs arkku henkii rauhaa ja lepoa.

Arkku Suomi 100 nvalkoinen.

Suomi 100

Suomen juhlavuoden kunniaksi aikanaan suunniteltu arkku on suomalaista honkaa. Klassisen juhlava arkku on viimeistelty kauniin vaaleaksi.

Arkku Kalla valkoinen.

Kalla

Jokainen Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelemaan Kalla-arkkuun käytetty puu on yksilö, ja sen vuosirenkaat sekä huolella työstetty urapinta kuvastavat ainutlaatuisen elämän tarinaa.

Arkku eko patina ruskea.

Eko Patina

Eko-arkku on suunniteltu rakkaudesta luontoon. Kauniin patinoitunut sävy saadaan aikaan luonnonvahalla, ja arkku on sisustettu pellavalla.

Arkku h-92 (Oksamänty).

H-92 (Oksamänty)

Linjakas, tasaleveä arkku on tehty suomalaisesta hongasta. Sen tumma sävy ja lakkaus korostavat puun hienoja ominaisuuksia.

Uurnat

Uurna H-20 ruskea.

H-20

Selkeän tyylikäs uurna valmistetaan käsityönä Punkalaitumella.

Uurna solmulaskos valkoinen.

7A Solmulaskos

Puuvillalla verhoiltu uurna, joka on viimeistelty hienostuneella solmulaskoksella. 

Uurna Kaisla kerma.

Kaisla kerma

Kasviperäisestä, maatuvasta materiaalista valmistettu linjakas uurna, joka soveltuu hyvin myös tuhkan sirotteluun.

Uurna Kappa patina.

Kappa Patina

Luontoa kunnioittaen Punkalaitumella käsityönä tehty uurna, jonka hieno sävy korostaa puun luonnollista kauneutta.

Uurna Kalla.

Kalla

Kalla-uurnan herkät viivat ovat lähtöisin Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelupöydältä. Inspiraation tähän työhön on antanut kallan minimalistinen muoto.

Uurna Majakka kelo.

Majakka kelo

Majakka-uurnan muotoilu ja materiaalit kuljettavat ajatukset kauas merelle ja vapauteen.

Uurna Syli.

Syli

Kauniin ja ajattoman, koivuvanerista valmistetun Syli-uurnan on suunnitellut Laura Väre, joka vuonna 2019 valittiin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi. Uurnan pyöreällä muodolla hän halusi luoda rauhoittavaa ja turvallista tunnetta. Koivuvanerista syntyy uurnan pintaan hieno kuvio, joka tuo mieleen puunrungon ja vuosirenkaat.

Uurna Vilja valkoinen.

Vilja

Vaalealla pellavalla verhoiltu, alaspäin kapeneva uurna valmistetaan Punkalaitumella. Puusta leikattu viljakuvio vie mietteet elokuussa kypsinä huojuviin peltoihin.

Arkku ja uurna edustaa hautajaisissa vainajaa

Arkun ja uurnan valinta on monelle omaiselle yksi hautajaisjärjestelyjen tärkeimmistä asioista ja myös merkittävä osa surutyötä. Hautajaisissa arkku edustaa vainajaa, joten tämän arvot, persoona, kiinnostuksen kohteet, harrastus tai työ, asuinpaikka tai vaikkapa tärkeä maisema voivat näkyä arkussa. Jos edesmennyt on kokenut ekologisuuden tärkeäksi arvokseen, voi hänen arkukseen valita mahdollisimman kestävästi ja ympäristöystävällisesti valmistetun arkun.

Suomessa kaikki vainajat saatetaan arkussa, ja arkku on keskeisellä sijalla läheisen viimeisellä matkalla. Hautaustavalla ei ole arkun valinnassa merkitystä, sillä arkku on esillä siunaustilaisuudessa yhtä kauan, oli kyse sitten maahan hautauksesta tai tuhkauksesta. Pääasia on, että vainajan elämä ja arvot näkyvät hautajaisissa niin arkussa, kukissa kuin vaikkapa tilaisuuden musiikki- ja ruokavalinnoissa.

Arkkuun asetetaan tyynyä.

BenuTree-uurna – kaunis muisto sukupolvelta toiselle

BenuTree on Suomen ensimmäinen uurnavalmistaja, joka toimittaa uurnan mukana puuntaimen – Muistopuun. 

Muistopuu on elävä muistomerkki, joka säilyy sukupolvelta toiselle. Valitessasi BenuTree-uurnan, sinulle toimitetaan Muistopuu, jonka voit istuttaa rakkaaseen ja tärkeään paikkaan. Puun istutus on kaunis tapa muistaa edesmennyttä esimerkiksi mökillä tai suvun omalla maa-alueella. Kasvava puu symboloi elämän jatkuvuutta ja uuden alkua.

SHT-Tukku tekee arkut vastuullisesti ja ekologisesti

SHT-Tukun kotimaiset arkut tehdään Punkalaitumella yli 65 vuoden kokemuksella. Suomalaiset puusepät ja verhoilijat kantavat käsissään pitkää arkunvalmistuksen perinnettä, mutta työtä myös kehitetään jatkuvasti. Näillä taitavilla käsityöläisillä on usein takanaan jopa usean vuosikymmenen kokemus arkkujen valmistuksesta.

Arkkuihin käytetyn puun alkuperä varmistetaan sertifikaatein, ja kangaskuidut ovat luonnosta peräisin. Mitään arkunvalmistuksessa yli jäänyttä ei heitetä hukkaan, vaan pienistä puunpaloista tehdään mm. kukkasidontakahvoja. Lopuksi pienetkin palaset ja purut poltetaan hakkeena energiaksi, jolla lämmitetään omien rakennusten lisäksi läheistä koulua.

Arkun valmistusta.

Memoria sovellus

Memoria sovellus

Suunnittele hautajaiset

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä

Lue lisää hautajaisten suunnittelusta

Ohjeet hautajaisten järjestämiseen

Oppaasta löydät ohjeita ja hyviä käytäntöjä hautajaisten järjestäjälle suunnittelusta perunkirjoitukseen...

Lue lisää

Kuka hoitaa hautausjärjestelyt

Jollei vainaja ole eläessään nimenomaisesti toivonut tietyn henkilön huolehtivan hautausjärjestelyistään, lain mukaan hautausjärjestelyt hoitaa ensisi..

Lue lisää

Hautajaisten ennakkosuunnittelu

”Näin Minä Haluan”- mitä omaisten tulisi tietää hautausjärjestelyistäni - Korvaamaton apu hautausjärjestelyissä...

Lue lisää

Kaikki tuotteet ja palvelut

Suunnittele hautajaiset