Vinkkejä hautakiven valintaan

Hautakiven koko

Hautakiven kokoon vaikuttavat sekä seurakunnan ohjeistukset hautakiven koolle että kiveen ajateltu nimitietojen määrä sekä toivotut koristeet.

Kaikkien hautakivimallien kokoa voidaan muuttaa. Memoria-hautaustoimistoista löytyvällä suunnitteluohjelmalla voidaan suunnitella juuri omiin tarpeisiin sopiva kokonaisuus.

Kivilähde - Kaavin Kivi, mies kuljettaa uutta hautakiveä paikalleen hautausmaalla.
Kivilähde - Kaavin Kivi, hautakiven käsittely.

Kivilajit

Kivilähde käyttää hautakivissä pääosin kotimaisia kivilajeja. Kotimaiset kivilajit kestävät Suomen haastavissa olosuhteissa erinomaisesti. Voit valita sopivan kivilajin useista vaihtoehdoista.

Kivilähteen omilta louhimoilta Pohjois-Savosta tulevat suositut kivilajit, kuten viininpunertava Savon helmi, vihreän ja ruskean sävytteinen Aarni, musta gabro sekä harmaan loimukkaat Pohjolan loimu sekä Valkea helmi.

Hautakivi lyhdyllä

Hautakiveen voidaan tehdä paikka lyhdylle. Lyhty varmistaa, että haudalle tuotu kynttilä saa palaa rauhassa kaikissa sääolosuhteissa. Auringonpaisteessa lyhtykiven lasi antaa kaunista kullankeltaista valoaan ilman kynttilää.

Valikoimista löytyy eri mallisia lyhtykehyksiä. Lisäksi lyhtyyn tuleva koriste voidaan valita lukuisista vaihtoehdoista. Kiven yhteyteen voidaan kiinnittää myös erillinen pronssi- tai alumiinilyhty joko pohjakiven tai erillisen tolpan päälle.

Kivilähde - Kaavin Kivi, Memoria, hautakivi nimeltä Kaipuu.
Kivilähde - Kaavin Kivi, Memoria, hautakivi nimeltä Hiljainen ranta.

Pohjakivet

Hautakiven alle laitetaan yleensä pohjakivi. Pohjakiven yhteyteen voidaan liittää erillinen kukka-aitio eli hautakiven kukka-allas rajaamaan istutuksia. Pohjakivi voidaan tehdä myös hieman leveämpänä, kukka-aukollisena.

Pohjakiven malliin voi olla seurakuntakohtaisia rajoituksia, mutta selvitämme ne puolestasi. Haudalla voi olla myös seurakunnan asentama palkki, jolloin pohjakiveä ei tarvita.

Hautakiven koristeet

Hautakiveen on valittavissa erilaisia kaiverrettuja ja pronssisia koristeita, jotka tuovat hautakiveen haluttua tunnelmaa ja persoonallisuutta.

Voit valita hautakiveen perinteisiä koristeita, kuten ristin tai linnut, mutta valikoimissa on lukuisia yksilöllisiä koristeita esimerkiksi erilaisiin harrastuksiin liittyen. Sekä kaiverrettuja että pronssisia koristeita on saatavissa useissa eri sävyissä. 

Kivilähde - Kaavin Kivi, enkelipatsas kivellä.
Kivilähde - Kaavin Kivi, kirjainten asettelu hautakiveen.

Kirjoitukset ja kaiverrukset

Hautakiven kirjoitukset voidaan tehdä joko kaivertamalla tai kohokirjaimin. Saatavilla on useita fonttityylejä sekä värisävyjä.

Kohokirjaimia ja kaiverrettua tekstiä voidaan myös yhdistää esimerkiksi laittamalla sukunimi kohokirjaimin ja etunimet sekä päivämäärät kaivertamalla.

Laatat – nimilaatta tai muistolaatta hautakiveen

Nimitiedot voidaan laittaa hautakiveen myös laatoilla. Laattojen avulla pieneenkin hautakiveen saadaan mahtumaan useita nimitietoja.

Muistolaatta hautakiveen voi olla paras valinta myös silloin, kun hautakivessä on enää vähän tilaa kirjoitukselle, mutta siihen täytyisi saada lisättyä uusi nimi. Valikoimissamme on useita eri mallisia, kokoisia ja värisiä laattamalleja. 

Kivilähde - Kaavin Kivi, muistolaatta hautakiven päällä.
Kivilähde - Kaavin Kivi, Memoria, hautakivi nimeltä Järvellä.

Valokuva hautakiveen

Kiven pintaan voidaan toteuttaa valokuva laser-tekniikalla. Kuva voi olla vainajalle tai suvulle tärkeästä maisemasta, kuten mökkirannasta, tai vaikkapa vainajan harrastuksesta.

Laserilla toteutettu maisema suositellaan toteutettavaksi ainoastaan mustaan graniittiin, jotta kiven pintaan saadaan tarvittava kontrasti ja kuva on selkeä.

Hautakiven hinta

Hautakiven hinta määräytyy useasta tekijästä. Hintaan vaikuttavat kivilaji, kiven koko, kiven pintakäsittelyt, valitut koristeet, mahdollinen lyhtyrakenne ja pohjakivimalli.

Tänä päivänä hautakiven keskihinta on reilu 2000 €, mutta edullisimmillaan hautakiven saa hankittua alle 1000 eurolla.

Kivilähde - Kaavin Kivi, metsää ja narsisseja.

Memoria sovellus

Memoria sovellus

Suunnittele hautajaiset

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii. Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Aloita suunnittelu tästä

Lue lisää hautajaisten suunnittelusta

Hautamuistomerkit

Suomessa perinteinen hautamuistomerkki on kivi. Kivi on lähes ikuinen materiaali. Kivi edustaa pysyvyyttä; muistot säilyvät, vaikka läheinen onkin jo ..

Lue lisää

Perunkirjoitus

Jokaisen Suomessa kuolleen henkilön jälkeen on tehtävä perunkirjoitus. Perukirja on asiakirja, josta selviävät kuolinpesän varat sekä velat, joiden pe..

Lue lisää

Vainajan profiilin poistaminen verkkopalveluista

Tänä päivänä sosiaalista mediaa ja erilaisia nettitilejä käyttää valtaosa väestöstä, ikään katsomatta. Henkilön kuollessa nettimaailmaan voi jäädä vai..

Lue lisää

Kaikki tuotteet ja palvelut

Suunnittele hautajaiset